Publisert

TROLLHEIM i selskap med Mummi, Flåklypa og Brødrene Løvehjerte

TROLLHEIM representeres nå sammen med noen av verdens største merkevarer idet IP’en går inn i «stallen» til Rights and Brands.

Rights and Brands, som er Nordens største litterære Agency/Lisens-byrå og representerer forfattere som Astrid Lindgren, Tove Jansson og Kjell Aukrust, har i dag inngått avtale om å representere bokserien TROLLHEIM internasjonalt. De vil spesielt arbeidet mot det engelskspråklige bokmarkedet, UK & US, men har også stor tro på at serien vil kunne gjøre suksess i Tyskland, Nederland, Island, Finnland og Sverige. Bokserien er allerede solgt til Danske Turbine forlag, hvor to andre forlag også var interessert i rettighetene.

🌟R&B har en stjernespekket liste for barnelitteratur🌟

R&B er agent for verdenskjente merkevarer som Kjell Aukrusts Flåklypa-univers, Tove Janson og Mummitrollet-karakterene, Astrid Lindgren og Ilon Wikland (Lindgrens kjente illustratør), Mauri Kunnas, Sven Nordqvists Gubben og katten, Inger og Lasse Sandbergs Laban, kjente og kjære figuerer som Smurfene, Bamse verdens sterkeste bjørn, Fantomet og Skippern. Og representerer nå altså også Arne Lindmo & Ida Skjelbakkens TROLLHEIM-bøker.

R&B rangert som #1 i Europa og #16 i verden

Rights & Brands driver et verdensomspennende nettverk med over 30 underagenter og 800 kunder. har hovedkontor er i Stockholm, med lokale avdelinger i Helsingfors, Oslo, Hong Kong og Tokyo. R&B ble grunnlagt i 2016 og har en årlig omsetning på 270 millioner SEK. Figenschou forlag, Arne Lindmo og Ida Skjelbakken er svært stolte av å være representert av Rights & Brands.

Gode salgstall og litterære priser er viktige faktorer for å få solgt bøker til utlandet. Derfor har forlaget nå laget et nytt omslag på 4. opplaget av bok nr. 1 som skal trykkes i 10 000 eksemplar. Her viser vi dette tydelig fram til leserne. Designet er forsøkt utformet smakfullt, men samtidig tydelig.
Foto: NORLA / Adrian Nielsen

TRE TROLLHEIM-BØKER!

Arne Lindmo og Ida Skjelbakken er en svært produktive og har allerede skrevet & illustrert tre bøker i TROLLHEIM-serien, den fjerde er på vei!

Bok nr. 1: TROLLHEIM – Kråkeslottets hemmelighet
Bok nr. 2: TROLLHEIM – Hevneren fra Helheim
Bok nr. 3: TROLLHEIM – Underjordisk oppdrag
Bok nr. 4: TROLLHEIM – Vampyrer og demoner (utkommer 20. aug. 2023)

BOKSERIEN BARNA SLUKER!

 • Representeres internasjonalt av Rights and Brands
 • Vinner av Kulturdep. pris for beste illustrasjoner!
 • Vinner av Arks barnebokpris
 • Trykket i 35 000 eksemplar!
 • Ligget i 18 uker på bestselgerlista!
 • Hovedbok i Ungdomsbokklubben
 • En av NORLAS utvalgte titler 2023
 • Bokrettigheter solgt til Danmark
 • Kjøpt inn sentralt av både ARK & NORLI
 • Skrevet av debutant Arne Lindmo
 • Illustrert av Ida Skjelbakken
 • Utgitt av Figenschou forlag
Illustratør Ida Skjelbakken / Foto: Adrian NIelsen / NORLA

Illustratør Ida Skjelbakken (f. 1979) er født I 1979 i Lørenskog. Hennes fotografiske stil levendegjør bokens karakterer og kampscener på filmatisk vis. Utførelsen hennes er imponerende og stilen passer perfekt til fantasy-sjangeren!

Forfatter Arne Lindmo / Foto: Adrian NIelsen / NORLA

Forfatter Arne Lindmo er født i 1981 og vokste opp på Inderøy i Trøndelag, i dag bor han på Stovner i Oslo. Historien om hvordan Arne ble forfatter er en skikkelig J.K.Rowling historie. Les den her. ARNE LINDMO elsker å skrive spennende fortellinger inspirert av myter og folkeeventyr, et tema som har fascinert ham siden han var guttunge. I tillegg til å lese, liker han å spille sjakk og dataspill. Når han er ute foretrekker han basketball og slalåm, gjerne sammen med sønnen sin, eller han går luftetur med katten sin, Kiki.

Foto: NORLA / Adrian Nielsen

Forlegger og redaktør Anitra Figenschou: Driver lille, uavhengige Figenschou barnebokforlag. Ta kontakt for anmeldereksemplar eller intervjuavtaler. E-post: anitra@figenschouforlag.no Tlf 92606318 Adresse: Tromsøgata 21, Rodeløkka, Oslo, nettside: figenschouforlag.no Følg figenschouforlag på Facebook, Instragra, Youtube og TikToc