Om forlaget

Figenschou forlag presenterer nye, nyskapende og fargesterke fortellertalent fra Norge og resten av verden. Humoristiske og vakre bøker du vil ønske å lese igjen og igjen … Husk å lese for barna, det gir dem et uvurderlig forsprang senere i livet.

Figenschous viktigste konsulenter er bana selv. Alle bøkene testleses for barnehager og/eller skoleklasser før de blir utgitt. Lytter de? Ler de? Hvilke samtaler og tanker vekker boka? Og når jeg spør: Skal vi lese den en gang til? Hva svarer de?

Figenschou forlag holder til på Rodeløkka i Oslo, ta kontakt om du ønsker et møte.

Om forleggeren

Anitra Figenschou (født 7. mars 1973). Har tidligere jobbet som ansvarlig redaktør i Humanist forlag, NRK forlaget og Tun forlag. Hun har i 15 år undervist ved Handelshøyskolen BI i Creative Industries Managment. Figenschou er utdannet Cand. Philol. i litteraturvitenskap fra UIO og har en Mastergrad i innovasjonsledelse fra Handelshøyskolen BI. Hun er gift med filmregissør Rasmus A. Sivertsen og har to sønner.

Er du bokhandler eller annen forhandler:

  • Bestill bøker via Mentor
  • Bestill bøker direkte fra forlaget på: anitra(at)figenschouforlag.no

Innsendte manus til forlaget

For tiden har vi ikke kapasitet til å vurdere innsendte manus. Du er hjertelig velkommen til å sende oss manus, og vi kommer sannsynligvis til å ta en titt på det. Vi klarer dessverre ikke å svare på alle henvendelsene. Her er noen generelle tips til deg som ønsker å utgi barnebok:

Les barnebøker som er populære blant den aldersgruppen du ønsker å skrive for. Spør i bokhandel og bibliotek hvilke bøker barna ofte låner eller kjøper, skaff deg dem og les masse.

Når du har skrevet hele eller deler boken din finn et barn du tror kan like fortellingen din og les teksten høyt for barnet eller la barnet lese selv med oppdrag om å gi deg tilbakemelding  på hva hen synes er bra og ikke så bra. Det kan ikke være ditt eget barn, barnebarn eller barnet til en venninne. Da kan det nemlig hende de gir deg god tilbakemelding fordi de liker deg og ikke nødvendigvis teksten din. Spør for eksempel om du kan få komme på besøk i en barnehage eller skoleklasse og teste ut historien din der.

Hvis du har sendt manuset ditt til mange forlag og blitt refusert, ikke send det til oss, forsøk heller å forbedre det eller skriv noe annet.

Prøv å hekte historien din på et kjent fenomen eller en aktuell sak, da er det lettere for både bokhandlere, bibliotekarer, forleggere og lesere å fatte interesse for boken i første omgang.

Hvis du har skrevet en historie, men føler at den ikke er god nok uten illustrasjoner, ikke be en venn eller et familiemedlem som er ganske god til å tegne med å hjelpe deg å illustrere boken. Skriv i stedet om manuset til det er strålende helt i seg selv. Forlagene ønsker ofte å være med i prosessen med å finne illustratør.

Kontaktinformasjon:

Følg forlaget på Instagram eller Facebook for oppdateringer.

Er du interessert i foreign rights?