Kjøpsbetingelser

Generelle kjøpsbetingelser

Kjøpsbetingelsene gjelder for salg av varer på figenshouforlag.no til forbrukere.

Selger er: Figenschou forlag AS og betegnes i det følgende som selger/selgeren.

Kontaktadresse: Sørligata 46A, e-post: anitra@figenschouforlag.no, telefon: 92606318, org. nummer: 912 396 142.

Kjøper er: den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen.

 

Avtaleinngåelse:

Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren. Avtalen er likevel ikke bindende hvis det har forekommet skrive- eller tastefeil i tilbudet fra selgeren i bestillingsløsningen i nettbutikken eller i kjøperens bestilling, og den annen part innså eller burde ha innsett at det forelå en slik feil.

Forbrukerkjøp reguleres blant annet i forbrukerkjøpsloven, angrerettloven, personopplysningsloven og e-handelsloven. Følg lenkene til disse lovene for mer informasjon om dine plikter og rettigheter.

Pris:

Den oppgitte prisen for varen er den totale prisen kjøper skal betale for varen. Kjøp av bøker er fritatt for moms. I tillegg kommer kr 50 i fraktkostnader per bestilling.

Ved eventuelle feilaktigheter i f.eks priser etc. forbeholder selger seg retten til å korrigere dette.

Betaling:

Kjøper kan velge å betale med faktura eller betale med bankkort/kredittkort.

Ved bruk av kredittkort/bankkort brukes løsningen Stripe, en sikker betalingsløsning på nett.

Velger kjøper å betale med faktura, vil kjøper få tilsendt en faktura sammen med varen. Det er ikke noe fakturagebyr for å betale med faktura.

Kvittering og bestillingsbekreftelsen vil bli sendt på e-post når bestillingen er foretatt. Dukker den ikke opp, ta en titt i spam-filteret, og evt. ta kontakt med selger.

Levering:

Levering er skjedd når kjøperen, eller dens representant, har overtatt varen. Normal leveringstid er 3 – 6 arbeidsdager fra bestillingen er mottatt via nettbutikken. Noe lenger leveringstid kan forekomme.

Renter ved forsinket betaling/inkassogebyr:

Dersom kjøperen ikke betaler kjøpesummen i henhold til avtalen, kan selger kreve renter av kjøpesummen etter forsinkelsesrenteloven. Ved manglende betaling vil kravet, etter forutgående varsel, bli sendt til inkasso. Kjøper kan da bli holdt ansvarlig for gebyr etter inkassoloven.

Mangel eller skade på vare:

Ved skade eller feil på vare, må kjøper innen rimelig tid etter at den ble oppdaget eller burde ha blitt oppdaget, gi beskjed til selger. Kjøperen kan da få prisavslag på varen eller få tilsendt en ny vare portofritt.

Angrerettloven og forbrukerkjøpsloven:

På figenschouforlag.no gjelder forbrukerkjøpsloven og angrerettloven. Dette betyr at dersom det er feil på varen eller du angrer på et kjøp, må du gi beskjed til selger innen 14 dager. Ta kontakt på mail dersom du ønsker å returnere varen eller benytte deg av angreretten. Du må selv dekke portoen om du benytter deg av angreretten, og er ansvarlig for risikoen for transport av varen.

Selgeren er forpliktet til å tilbakebetale kjøpesummen til kjøperen uten unødig opphold, og senest 14 dager fra selgeren har mottatt varen fra kjøperen, eller til kjøper har lagt frem dokumentasjon for at varene er sendt tilbake. Eventuell tilbakebetaling gjøres til kjøpers bankkonto.

Ikke avhentede ordre:

Kjøpere som ikke henter sine pakker og disse kommer i retur til selger, blir fakturert med faktisk utgift (porto+returporto).

Personvern:

Kjøper kan velge å betale med bankkort/kredittkort over Internett eller få tilsendt faktura i posten. Ved betaling med kort, krypterer betalingsløsningen figenschouforlag.no bruker (Stripe) all informasjon. Figenschouforlag.no har også ssl-sertifisering.

Selger videreformidler eller selger ikke e-postadresser eller personlige opplysninger til tredjepart.

Copyright:

Alt innhold på denne nettsiden er Figenschou forlag AS sin eiendom, og er beskyttet etter bl.a. opphavsretten. Innhold på denne nettsiden kan ikke lastes ned, kopieres eller benyttes uten skriftlig forhåndsamtykke fra Figenschou forlag, eller der det er eksplisitt tillatt etter ufravikelig lovgivning.

 

Flere spørsmål?

Har du spørsmål du ikke finner svar på, ta kontakt med forlaget på mail, så svarer vi så fort vi kan.

 

Sist oppdatert 08.12.17