Om Figenschou forlag

Figenschou er et bildebokforlag etablert i 2013. Det som kjennetegner de aller beste bildebøkene er at de kan leses igjen og igjen. Som et godt dikt kan leses igjen. Eller en vakker sang kan lyttes til på nytt og på nytt. En gangs lesning skal bare gi mersmak. Og poden skal komme tuslene med boken under armen også neste kveld – og neste. Helt til mor eller far er sååå lei og bare må ha en ny bok.

Alle Figenschous utgivelser er testet på barn. Først må forleggeren elske boken, så testes boken på egne barn og deretter i skoler eller barnehager. Lytter de? Ler de? Hvilke samtaler og tanker vekker boka? Og når jeg spør: Skal vi lese den en gang til? Hva svarer de?

2017 har vært et spennende år for forlaget. Figenschou har flyttet ut av hjemmekontoret og inn i nydelige lokaler på Tøyen i Oslo sammen med tre andre gründere. HUMLA kaller vi stedet og adressen er Sørligata 46A. Du er velkommen til å stikke innom når som helst. Her er alle bøkene utstilt og vi har deilig kaffe.

Ta en titt på den nye forlagskatalogen for 2017-2018!

Om forleggeren

Anitra Figenschou (født 7. mars 1973). Har tidligere jobbet som ansvarlig redaktør i Humanist forlag, NRK forlaget og Tun forlag. Hun underviser ved Handelshøyskolen BI i Creative Industries Managment. Figenschou er utdannet Cand. Philol. i litteraturvitenskap fra UIO og har en Mastergrad i innovasjonsledelse fra Handelshøyskolen BI. Hun er bidragsyter i lesesirkelen.com, er gift med Rasmus A. Sivertsen og har to sønner.

Er du bokhandler eller annen forhandler:

  • Bestill bøker via Mentor
  • Bestill bøker direkte fra forlaget på: anitra(at)figenschouforlag.no

Har du manus, illustrasjoner eller bokideer?

Kontaktinformasjon:

Følg forlaget på Instagram eller Facebook for oppdateringer.

Legg inn en kommentar