Solan og Ludvigs jul

 

Denne lille bildeboken – boken bak filmen Jul i Flåkypa – har blitt en juleklassiker i de tusen hjem. Boken er nå trykket i over 40 000 eksemplarer og representerer alt godt omkring norsk jul og juletradisjoner.

BESTILL BOKEN

•Forfatter: Harald Sommerin Simonnæs
•Illustratør: Svein Samuelsen
•Format: Hardback (26×20 cm liggende)
•Pris: 199,- kr
•ISBN: 978-82-93335-00-9
•Aldersgruppe: 3 – 7 år
•Filmrettigheter kjøp av Maipo film
•Produsert av Qvisten Animation

*

Liten bok erobrer stort lerret

Av Anitra Figenschou

Forlagets aller første utgivelse var den lille, vakre bildeboken som er utgangspunktet for julefamiliefilmen, Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa.

SolanogLudvigJulForsideLiten.jpgSolanogLudvigJulForsideLiten.jpgBildeboken Solan og Ludvigs jul ble første gang utgitt på NRK forlaget i 2008. Prosjektet ble initiert og igangsatt av undertegnede. Vakkert ført i pennen av poet Harald Sommerin Simonnæs, og illustrert av Svein Samuelsen, som var Norges aller beste på å imitere Aukrusts umiskjennelige strek. Snarlig etter utgivelsen ble boken oppdaget av filmprodusent Cornelia Boysen, og denne julen når den lille historien det store kinolerretet over hele landet. Nå er boken på nytt produsert og vakkert innbundet. Stolt presentert av Figenschou forlag til alle lesere.

Et julemysterium

I denne boken får du bli med Solan og Ludvig på et julemysterium, og den kommer med 100 % julestemningsgaranti. Slik begynner historien:   Det nærmer seg jul i Flåklypa. Solan og Ludvig er ivrig opptatt med juleforberedelsene. Reodor Felgen er mest opptatt av oppfinnelsen han arbeider med. Så, en snøtung vintermorgen i desember, våkner Ludvig opp og kjenner på seg at noe er feil. Det er Reodor, han har forsvunnet! Bare en varm kaffekopp står igjen etter ham på kjøkkenbenken …

Fra bok til film

Ingen barnefamilier i Norges land unngikk å legge merke til Solan og Ludvig julen 2013. Filmen Jul i Flåklypa trakk over 900 000 nordmenn til kinoene over hele landet. Om du ikke fikk sett filmen så får du en ny sjanse neste jul, for kinosjefene har bestemt seg for å sette den opp på nytt i 2014. Filmen laget av Qvisten Animation og regissør Rasmus A. Sivertsen som har en lang merittliste bak seg med bl. a. Pelle Politibil og Kurt blir grusom! Forlaget håper mange barn og voksne vil finne fram til den lille perlen av en bildebok, som startet det store filmeventyret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *