Sjørøver-Jenny

Sjørøver-Jenny er en ny stjerne på himmelen blant fordums heltinner fra barnelitteraturen som Alice, Pippi og Lille My. For barn mellom 4 – 8 år. Høytlesning/lese-selv-bok. Masse fine illustrasjoner.

BESTILL BOKEN

•Forfatter: Hilde Matre Larsen
•Illustratør: Christian Mona
•Format: Hardback (17×22 cm)
•Pris: 179,- kr
•ISBN: 978-82-93335-08-5
•Målgruppe: 5 – 9 år
•Sjanger: Høytlesningsbok eller lese-selv-bok
•Illustrasjonsgrad: Rikt illustrert i farger
•Type bok: Eventyr med masse HUMOR og spenning

***

 

Det handler om brorskap, bankran, sjørøveri og kjærlighet. Det hele innhyllet i en sur eim av promp.

Sjørøver-Jenny faller ikke ned i kaninhullet som Alice (hun fra eventyrlandet), men spyles ned i do av noen slemme, store jenter på første skoledag. På den andre siden møter hun to illeluktende busemenn. Eventyret kan begynne…

Utdrag fra boken

Busemannen roper ut i luften:
– Jeg vet du er der! Du stinker!
– Du stinker! sier Jenny, og vokser bitte litt. Hun synes busemannen er uhøflig, og at han burde lukte litt på seg selv før han begynte å lukte på andre.
– Diaré og døde gullfisker! roper busemannen.
– Øl og promp og gammel svette! sier Jenny, og vokser litt mer.
– Krokodilletårer! roper busemannen.
– Kattetiss! brøler Jenny.
– Rundrøkt ål! buldrer busemannen.
– Nyprompet kål! hyler Jenny, og kjenner at hun vokser enda mer. – Bestemors underbukser! hviner hun.
– Nyvasket! brøler busemannen. – Under alt det stinkete, lukter du egentlig nyvasket! Men nå kan jeg ikke flere lukter, så nå gidder jeg ikke mer, sier busemannen.
– Brukte bleier! Gammel grisebinge! Råtne rumpetroll! Skittent skjegg! Sur sauerumpe! fortsetter Jenny, som nå endelig er stor nok til at busemannen kan se henne.
– Synes du virkelig jeg lukter SÅ vondt? spør han smigret. – Det var mange rosende ord på én gang! Jeg heter forresten Per Buse. Hva heter du?
– Jenny, sier Jenny.
– Vil du ha øl?
– Har du sjokolade? spør Jenny.

Lekker og lesestimulerende layout

Det er masse tegninger i boken, de fleste i farger. Teksten har også en spennende grafisk utforming. Og det er godt med luft mellom linjene. Tanken er at det skal være innbydende for både barn og voksne å sette igang med lesingen! Hvert kapittel kan fungere som en godnatthistorie før leggetid, enten med lommelykt under dyna, eller som en felles kosestund for liten og stor.

Forfatter + illustratør = sant

Dette er Hilde Matre Larsens (f. 1975) debutbok, men hun er ingen novise. Hun har jobbet som bokredaktør for flere forlag og forfattet en rekke bøker knyttet til kjente NRK merkevarer som Fantorangen og Barnas Superjul. Kanskje har du fått veiledning av henne på Deichmanske bibliotek da hun jobbet med litteraturformidling der. Hilde har en fantastisk fantasi, en racerpenn og er like kjapp i replikken som sin lille sjørøverheltinne — på trøndersk! For hun er opprinnelig fra Verdalen, selv om hun nå har blitt en Oslo-dame.

En varm vårdag på NRK ble Hilde Matre Larsen og Christian Mona introdusert over et bokprosjekt. Men det var slett ikke første gang de traff hverandre. Det viste seg at de som svært unge hadde gått hånd i hånd i Verdalens trange gater. I dag er de gift og har to barn og to bøker sammen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *