Si hei til Dua!

En ny barnebok-karakter flyr snart inn i bokhandelen. Si hei til Dua! Og det er ingen ringere enn Hege Schøyen som puster liv i henne.

Jeg må ærlig innrømme at jeg er litt fan av Hege Schøyen derfor måtte jeg ta en selfie med henne da vi jobbet med oversettelsen av de to første bøkene om Dua på Sentralen. Hege Schøyen var en drøm og jobbe med. Så hyggelig og så morsom. Skulle virkelig ønske dette kunne blitt lydbøker så dere alle kunne fått høre hvordan hun jobbet med replikkene.

Dua er en helt ny bildebokserie fra forfatter Mo Willems (han som har skrevet Elefant og Gisse-bøkene som mange av dere kjenner til). Dua er for litt yngre barn: 3 – 7 år. De handler om temaer som barna kjenner seg godt igjen i. I den ene boka så vil ikke Dua legge seg. Og i den andre boka vil Dua kjøre buss (noe hun ikke kan, fordi hun er for liten). Det morsomme fortellergrepet til Mo Willems er at han starter historiene med å gi ansvar til leseren:

«Hei! Jeg er bussjåføren. Du, jeg blir borte en liten stund. Kan du passe på her til jeg kommer tilbake? Tusen takk. Og husk: Du må ikke la Dua kjøre bussen!»

Slik snur forfatteren om på voksen-barn rollen. Det synes de barna jeg har test-lest Dua for er hysterisk morsomt!

Fakta om bøkene:

Tittel: Ikke la Dua kjøre bussen!
ISBN: 978-82-93335-47-4

Tittel: Ikke la Dua være sent oppe!
ISBN: 978-82-93335-48-1

Forfatter og illustratør: Mo Willems
Oversetter: Hege Schøyen
Utkommer: 15. september 2017
Sideantall: 32
Format: 22 x 22 cm
Alder: 3 – 6 år
Pris: 179,- kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *